Menu

Week van het Ontwerpen 2018

 


Week van het Ontwerpen zet sinds 2004 creatieve en innovatieve studentenprojecten in de kijker. Na 14 jaar is het uitgegroeid tot hét platform voor inspiratie en kennisuitwisseling tussen creatief onderwijs en industrie, rond thema’s als creativiteit en design. De kern van het event is een expositie van de beste studentenprojecten uit het creatieve ontwerponderwijs: We are the next generation. In 2017 waren er 5 exposities te zien, aangevuld met een uitgebreid randprogramma. Goed voor meer dan 4300 bezoekers.

Dit jaar vindt Week van het Ontwerpen plaats tijdens de Biënnale Interieur 2018 en maakt het deel uit van het officiële stadsprogramma van het internationale designfestival. Dit zal doorgaan in het voormalige Sint-Maartensziekenhuis in Kortrijk van donderdag 18 oktober tot en met zondag 21 oktober en de daaropvolgende twee weekends. 

 

Wie kan deelnemen?

Studenten uit Vlaamse, Brusselse, Waalse en Noord-Franse hogescholen en universiteiten kunnen projecten indienen uit de volgende creatieve ontwerpopleidingen:

  • Productdesign (industrieel productontwerp, textiel/mode/accessoires, meubelontwerp)
  • Architectuur van interieur, gebouwen, publieke ruimte en landschappen
  • Multimediaal ontwerp (games, web & graphic design)

De jury bestaande uit de organisatie van Week van het Ontwerpen en INTERIEUR 2018, én professionals uit de verschillende ontwerpsectoren houden rekening met:

  • het innovatieve karakter
  • de maatschappelijke relevatie
  • de duurzaamheid

 

Week van het Ontwerpen is een samenwerking tussen Designregio Kortrijk, Howest, stad Kortrijk, Voka West-Vlaanderen, Intercommunale Leiedal en Biënnale Interieur met als doel om de meerwaarde van creatief technische ontwerp-onderwijs als katalysator voor regionale ontwikkeling in de kijker te zetten.

Aftermovie editie 2017:

Aftermovie Week van het Ontwerpen 2017 from Designregio Kortrijk on Vimeo.

 

 

Aftermovie editie 2015:

Aftermovie Week van het Ontwerpen 2015 from Designregio Kortrijk on Vimeo.